Vouwdeuren
Producent van de Compact deur
child.Name

Onderdeel van een rijke traditie

maandag, 15 januari 2018

Bij Rolflex zijn we gek op auto’s. We werken dan ook graag samen met opdrachtgevers in de auto-industrie zoals McLaren, Peugeot en Volvo. En ook al houden we van alle automerken, we hebben toch net iets meer met de auto’s van onze oosterburen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de rijke traditie, maar ook met de specifieke kenmerken van de Duitse auto-industrie.

Benz Nr 1

De eerste Benz

De Duitser Carl Friedrich Benz bouwde in 1885 de allereerste auto. Nu rollen er jaarlijks  meer dan 15 miljoen Duitse personenwagens van de band (VDA, 2015). Merken als Mercedes, Audi, Porsche en Volkswagen zijn dan ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

 

Kwaliteit en luxe, de karakteristieken voor de Duitse autoindustrie

Kenmerken zoals innovatie, kwaliteit en duurzaamheid zorgden er mede voor dat Duitsland de grootse autoproducent van Europa is. De welbekende Deutsche Gründlichkeit wordt niet alleen bij de ontwikkeling van voertuigen toegepast, maar ook bij de bouw van luxe experience centres wereldwijd.

Deze merkspecifieke centra zijn volledig ingericht voor het verkopen, onderhouden en beleven van auto’s. Ze weerspiegelen het design en de technologische expertise van de autofabrikant. Bovendien sluit de omgeving nauw aan bij het product zodat klanten het automerk hier volop kunnen beleven. Alles klopt dan ook tot in de puntjes.

Architecten kiezen
de Compact vouwdeur

Tijdens de ontwerpfase zetten architecten en ontwerpers een sfeer neer die zowel luxe als hightech uitademt. Vervolgens zoeken zij naar bouwelementen die aansluiten bij hun ontwerpen. Zij letten daarbij op uitstraling, maar ook op functionaliteit.

Zo zorgen elegante glazen gevels voor een moderne uitstraling én een optimale hoeveelheid natuurlijk daglicht. Een strakke afwerking van de muren, vloeren en plafonds geven het pand een schoon en licht uiterlijk en maken het tegelijkertijd onderhouds-vriendelijk.

Voorbeeld showroom Audi met Compact roldeur

Zo zorgen elegante glazen gevels voor een moderne uitstraling én een optimale hoeveelheid natuurlijk daglicht. Een strakke afwerking van de muren, vloeren en plafonds geven het pand een schoon en licht uiterlijk en maken het tegelijkertijd onderhoudsvriendelijk.

Juist vanwege de combinatie van functionaliteit en uitstraling kiezen architecten steeds vaker voor onze Compact vouwdeur. Deze deuren sluiten naadloos aan in luxe showrooms, wasboxen en werkplaatsen terwijl ze meer mogelijkheden bieden dan traditionele overheaddeuren. 

Volledige integratie van deur en gebouw

Ontwerpers die betrokken zijn bij experience centres maken bijvoorbeeld graag gebruik van de mogelijkheid om de panelen van de Compact deur volledig van lichtdoorlatend en slagvast glas te voorzien. Vervolgens wordt de slimme vouwdeur geïntegreerd in de gevel van het gebouw. De Compact deur vormt zo één geheel met de glazen gevel en verdwijnt volledig uit zicht wanneer de deur open staat, zonder dat het extra ruimte kost.

Het feit dat de Compact deur zich verticaal opvouwt in de ruimte boven de deuropening gaf architecten de gelegenheid om de panelen in het plafond gelijk te maken met de plafondtegels. Dit zorgde in autowerkplaatsen voor meer ruimte direct boven de onderhoudsbruggen waardoor monteurs en engineers een optimale werkhoogte hadden. Bovendien was er zo genoeg ruimte over voor een uitlaatgasafvoersysteem en verlichting.

Voorbeelden van aansprekende projecten

De projecten die we hebben gedaan met Audi en Porsche zijn voor liefhebbers van Duitse auto’s als wij natuurlijk prachtig. Innovatie, kwaliteit en duurzaamheid zijn namelijk ook eigenschappen die wij nastreven bij het ontwikkelen en produceren van onze Compact deuren. We zijn dan ook erg trots dat wij als Nederlands bedrijf deel mogen uitmaken van de rijke traditie van de Duitse auto-industrie.

Duitse automerken

 

 

Leave comment

Offerte aanvragen
Contacteer mij
Contacteer mij

Het formulier is succesvol verzonden

Naam:
E-mail/Telefoon: