Industriport
Tillverkare av Compact-porten
child.Name

Fem tips för att välja rätt industriport

tisdag, 22 oktober 2019

Efter många års pålitlig service är det slutligen dags att köpa en ny industriport. Den gamla porten fungerar inte längre som den ska och många delar har redan bytts ut. Därför ser den inte heller särskilt snygg ut längre. Det finns ingen annan lösning än att köpa en ny industriport. Men vänta lite innan du beställer en ny version av den gamla porten. Ta lite tid att fundera över vad du verkligen är ute efter och vad din port måste kunna klara av. Fråga dina medarbetare vilka egenskaper de tycker att porten ska ha. Det är ju trots allt de som arbetar med porten varje dag. Med de här fem tipsen blir det enklare för dig att välja rätt industriport.

 

Luftkonditionering direkt ovanför den Compact grinden

Tips 1: Välj en port som sparar plats

Om du måste köpa en ny port är det viktigt att den tar upp så lite plats som möjligt. Det är alltså bäst att undvika en port som kräver skenor i taket eller andra modeller som tar upp mycket plats. På detta sätt utnyttjar du utrymmet i byggnaden på bästa sätt och slipper montera komplicerade konstruktioner på väggar eller tak. Det gör också att byggnaden ser snyggare ut. Skenor i taket är ju inte speciellt tjusigt. En rullport eller Compact vikport är två alternativ som tar upp mycket lite utrymme och inte kräver skenor.

Tips 2: Välj en lösning som ökar hållbarheten för din byggnad

Vi lägger ner mycket tid på att komma på nya sätt att värma upp och isolera en byggnad, samt generera energi från ett solenergisystem på taket. Däremot lägger vi vanligtvis ner alldeles för lite tid när det gäller att välja industriport – trots att mycket energi går förlorad på detta sätt. Måste porten öppnas och stängas ofta? Välj i så fall en port med gångdörr. Med en gångdörr kan du spara en avsevärd mängd energi varje år. Har du redan en rullport? Många rullportar är dåligt isolerade eller saknar helt isolering. Ett bättre alternativ är därför en Compact vikport: en vikport med samma egenskaper som en rullport. Compact vikport kräver inte mer utrymme för installation än vanliga rullportar, men är mycket välisolerad.

 

Wicket dörr i den Compact porten

 

 

 

 

Tips 3: Välj en port som är lätt att underhålla

Om du ska investera i en ny port är det viktigt att noga fundera över underhållskostnaderna. Portar med fjäderbalkar för öppning och stängning av portpanelen, såsom vipportar, kräver mer underhåll än portar utan fjädrar. Orsaken är att motviktsfjädrarna kräver mycket underhåll och måste spännas om regelbundet. Beroende på hur ofta porten används kan det också bli nödvändigt att så småningom byta ut fjädrarna. Ingen industriport är helt underhållsfri. Men däremot finns det industriportar som är lätta att underhålla, exempelvis Compact vikport. Glöm inte att det är ett obligatoriskt krav att industriportar inspekteras varje år. Och naturligtvis vill du undvika en port som inte är säker.

Tips 4: Välj en port som lätt kan bytas ut eller flyttas

När du väljer en port för framtiden är det bra att välja en som lätt kan bytas ut eller flyttas. Särskilt när det gäller en befintlig port; då är det viktigt att det inte tar längre än en dag att byta ut den. Det måste ju trots allt vara möjligt att kunna låsa byggnaden ordentligt igen vid dagens slut. Om det finns en chans att du kommer att renovera eller bygga ut en industrianläggning någon gång i framtiden, kan det vara klokt att välja en port som är lätt att flytta. På så sätt sparar du på kostnaderna genom att inte behöva köpa ännu en ny port, eftersom den du redan har kan återanvändas.

 

 Compact grind integrerad i taket

Tips 5: Välj en port som passar till byggnaden

En industriport kan skapa mervärde åt din byggnad. Det ser bra ut när en industriport passar byggnadens utseende eller företagets stil. Nuförtiden är det populärt att personifiera produkter och tjänster, och man vill därför kunna designa sina egen produkter och välja färger som följer företagets stil. Varför inte göra på samma sätt med en industriport? Du kan till och med välja en industriport som verkligen är en fröjd för ögat. En Compact vikdörr kan till exempel också användas som en skiljevägg mellan två rum. Den kan nämligen göras helt genomskinlig. Och för en modern och snygg finish kan porten byggas in i taket.

 

Vill du designa din nya industriport? Klicka här.

Leave comment

Begär offert
Kontakta mig
Kontakta mig
Namn:
E-post/Telefon: