Home » Nieuws en updates » Bedrijfsdeuren duurzaam? Kan dat?

Blog, Nieuws

Bedrijfsdeuren duurzaam? Kan dat?

Compact deur - hoe duurzaam is uw bedrijfsdeur?

In een tijdperk waarin duurzaamheid en milieuvriendelijkheid steeds belangrijker worden, is het cruciaal voor bedrijven om te streven naar ecologisch verantwoorde oplossingen, ook op het gebied van bedrijfsdeuren. Laten we enkele duurzame kenmerken van bedrijfsdeuren verkennen, waaronder het gebruik van materialen met een lage milieu-impact, energie-efficiënte isolatie en recyclingmogelijkheden.

Duurzaam door Hergebruik van materialen

Een sleutelaspect van duurzaamheid bij bedrijfsdeuren is de keuze van materialen. Materialen met een lage milieu-impact, zoals gerecycled staal en aluminium, spelen hierbij een cruciale rol. Deze materialen worden gewonnen uit gerecyclede bronnen, wat de vraag naar nieuwe grondstoffen vermindert. Bovendien kunnen gerecyclede metalen na hun levensduur opnieuw worden ingezet, waardoor de levenscyclus van de materialen wordt verlengd en afval geminimaliseerd. Het gebruik van duurzame materialen draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en de bescherming van natuurlijke hulpbronnen.

Duurzaam door Isolatie van de bedrijfsdeur

Een andere belangrijke factor voor duurzame bedrijfsdeuren is energie-efficiënte isolatie. Adequate isolatie beperkt warmteverlies, wat resulteert in verminderd energieverbruik. Bedrijfsdeuren met hoogwaardige isolatiematerialen, zoals polyurethaanschuim, bieden uitstekende thermische eigenschappen en dragen bij aan de energie-efficiëntie van een gebouw. Deze isolatiematerialen verminderen de behoefte aan kunstmatige verwarming en koeling, wat bedrijven in staat stelt hun ecologische voetafdruk te verkleinen en kosten te besparen op energierekeningen. Niet alleen de isolatiewaarde, maar ook het gebruik van de deur draagt bij aan energiebesparing. Staat een deur onnodig lang open, dan gaat er veel energie verloren. Ook het geheel moeten openen van een deur, om een persoon binnen te laten kost veel warmte. Oplossingen als automatische sluitingen en een loopdeur kunnen in sommige gevallen ook veel energie besparen.

Circulair gebruik van uw bedrijfsdeur

Naast materiaalkeuze en isolatie is het van belang te kijken naar de recyclebaarheid van bedrijfsdeuren. Duurzame deurontwerpen omvatten vaak componenten die gemakkelijk gedemonteerd en gerecycled kunnen worden aan het einde van hun levensduur. Door deuren te ontwerpen met recycling in gedachten, dragen bedrijven bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van een circulaire economie. Bovendien kunnen gebruikte materialen en componenten worden gescheiden en gerecycled volgens geldende richtlijnen, waardoor waardevolle grondstoffen behouden blijven.

Door te kiezen voor duurzame bedrijfsdeuren verminderen bedrijven niet alleen hun milieubelasting, maar genieten ze ook van andere voordelen. Duurzame deuren dragen bij aan een positief imago van het bedrijf, tonen betrokkenheid bij milieuvriendelijkheid en kunnen zelfs voldoen aan milieucertificeringen.

Duurzaamheid is ook bij Compact deuren van Rolflex erg belangrijk. Onze geïsoleerde deuroplossingen worden zoveel mogelijk gemaakt met gerecyclede materialen. We maken iedere deur op maat voor onze klant, zodat er geen overbodige productie van materialen is. De deur bestaat uit weinig onderdelen en kan daardoor zelfs gedemonteerd en elders weer gemonteerd worden. Met een goede isolatie en vele energiebesparende opties (zoals een loopdeur) kan de deur helpen om energie te besparen in uw bedrijfspand. Meer weten?

Lees ook:

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?