Home » Nieuws en updates » 5 manieren om energie te besparen met uw roldeur

Blog

5 manieren om energie te besparen met uw roldeur

Compact deur in de sneeuw met Rolflex-bus ervoor

De hoge energieprijzen én de energiebesparingsplicht dwingen bedrijven om nóg meer na te denken over energiebesparing. De meeste mensen denken bij energie besparen in eerste instantie aan het installeren van zonnepanelen, of het isoleren van gebouwen. Niet iedereen denkt aan energie besparen met de roldeur. En dat terwijl een roldeur vaak  een groot deel van een gevel in beslag neemt en er dus veel energie verloren kan gaan wanneer deze niet goed geïsoleerd is. Hoe kunt u met uw roldeur energie besparen?

Een geïsoleerde roldeur installeren

Deze optie is het meest voor de hand liggend; als u nu een niet of slecht geïsoleerde roldeur heeft, zoals een lamellen roldeur, een oudere schuifdeur of een kanteldeur, is het vervangen van de deur door een geïsoleerd exemplaar verstandig in het kader van energie besparing. Let erop dat u een exemplaar kiest met minimaal 4 centimeter dikke panelen en goede afdichtingen. Is vervangen geen optie? U kunt uw deur ook aanpassen!

Denk aan een loopdeur in uw roldeur

Een geïsoleerde roldeur is mooi, maar er gaat alsnog veel energie verloren wanneer deze de hele dag open en dicht moet omdat er mensen naar binnen moeten. Iedere keer als de deur opent, is er een enorm warmteverlies. Denk daarom na over het installeren van een loopdeur als er personen gebruik maken van de roldeur voor het binnengaan van uw pand. Heeft u een lamellen roldeur, dan is dit helaas geen optie. Maakt u gebruik van een sectionaal- of overheaddeur, dan kan een loopdeur eenvoudig ingebouwd worden.

Vensters in uw roldeur voor meer licht

Als u energie wilt besparen met verlichting, kies dan voor vensters of transparante panelen in uw verticale roldeur. Zo heeft u altijd daglicht in de binnenruimte. Indien u wel licht, maar geen inkijk in uw pand heeft kunt u ervoor kiezen de ramen hoog te monteren, of te kiezen voor semitransparante panelen.

Bedieningsopties

Iedere keer als u of uw medewerker door de deur rijdt, staat deze open. Hoe veel tijd staat uw deur open per dag? Staat de roldeur onnodig lang open? Of is het misschien veel gedoe om de deur te sluiten vanwege het ontbreken van slimme bediening? Denk goed na over hoe u of uw medewerkers de deur gebruiken. De meeste deurfabrikanten hebben verschillende bedieningsopties, waardoor u voorkomt dat de roldeur onnodig lang open staat en kostbare energie verloren gaat. Denk aan een automatische sluiting (na bepaalde tijd) of extra bedieningsgemak door middel van een trekschakelaar of afstandbediening.

Snelle roldeuren besparen nog meer energie

Als het om de puntjes op de i gaat, kunt u ook kiezen voor een roldeur met snelloopmotor. Deze zorgt ervoor dat de deur sneller opent en sluit waardoor de totale tijd dat de deur open staat verminderd wordt. Zo bespaart u nog meer energie.

Kortom, er zijn legio mogelijkheden om energie te besparen met uw roldeur. Zowel met een nieuwe bedrijfsdeur als met bestaande deuren. Overweegt u de aanschaf van nieuwe bedrijfsdeuren? Rolflex adviseert u graag over haar energiezuinige Compact bedrijfsdeur.

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?