Home » Nieuws en updates » Bedrijfspand isoleren?

Blog

Bedrijfspand isoleren?

Haveland facility Rheden oud

Denk aan uw bedrijfsdeur!

De hogere energieprijzen dwingen zowel consumenten als bedrijven om zuiniger met energie om te gaan. De overheid wil bedrijven bovendien stimuleren om energie te besparen. Sinds de invoering van de wet milieubeheer zijn veel bedrijven daarom verplicht om energiebesparende maatregelen door te voeren, zoals het isoleren van hun bedrijfspand. Dit wordt de energiebesparingsplicht genoemd.

De meeste mensen denken bij energiebesparen aan het installeren van zonnepanelen, of het verder isoleren van het bedrijfspand. Niet iedereen denkt aan de bedrijfsdeur. En dat terwijl een bedrijfsdeur vaak  een groot deel van een gevel in beslag neemt en er dus veel energie verloren kan gaan. Hoe kunt u met uw bedrijfsdeur energie besparen?

Een traditionele roldeur
Oude deur zonder isolatie.

1. Een geïsoleerde bedrijfsdeur in uw bedrijfspand

Het lijkt redelijk voor de hand liggend; als u nu een niet geïsoleerde bedrijfsdeur heeft, zoals een roldeur of een stalen deur, is het vervangen van de deur door een geïsoleerd exemplaar verstandig in het kader van energiebesparing. Let erop dat u een exemplaar kiest met minimaal 4 centimeter dikke panelen en goede afdichtingen. Op deze manier kunt u uw bedrijfspand isoleren zonder dat er grote bouwkundige aanpassingen nodig zijn.

2. Een loopdeur voor minder warmteverlies

Wat heeft u aan het isoleren van uw bedrijfspand als uw grote bedrijfsdeuren de hele dag open en dicht gaan omdat er personeel in en uit moet? Iedere keer als de deur opent, gaat er veel warmte verloren. Denk daarom na over het installeren van een loopdeur als er personen gebruik maken van de bedrijfsdeur voor het binnengaan van uw pand.

Grijze Compact deur met loopdeur - bedrijfspand isoleren - Rolflex

3. Vensters voor meer licht

Als u meer natuurlijk licht wilt binnenlaten in uw pand, kies dan voor vensters in uw deur. Zo heeft u altijd enig daglicht in de binnenruimte. Indien u wel licht, maar geen inkijk in uw pand heeft kunt u ervoor kiezen de ramen hoog te monteren, of te kiezen voor semitransparante panelen. Zo hoeft de bedrijfsdeur niet open voor meer licht en gebruikt u minder stroom voor verlichting.

4. Bedieningsopties voor slimmer openen en sluiten

Uw medewerker moet even een paar pallets naar buiten rijden met de heftruck. Hij rijdt naar buiten en keert na een aantal minuten terug. In de tussentijd heeft de deur open gestaan. Herkenbaar? De heftruckchauffeur heeft er wellicht niet aan gedacht om de deur te sluiten, omdat hij zo weet terug is. Of misschien moest hij wel uitstappen om de deur te bedienen? Denk goed na over hoe u of uw medewerkers de deur gebruiken. De meeste deurfabrikanten hebben verschillende bedieningsopties, waardoor u voorkomt dat de deur onnodig lang open staat. Denk aan een automatische sluiting of extra bedieningsgemak door middel van een trekschakelaar of afstandbediening. Net zo belangrijk als het isoleren van uw bedrijfspand: slim omgaan met energie.

5. Snel openende deuren

Als het om de puntjes op de i gaat, kunt u ook kiezen voor een deur met snelloopmotor. Deze zorgt ervoor dat de deur sneller opent en sluit waardoor de totale tijd dat de deur open staat verminderd wordt. Zo bespaart u nog meer energie.

U ziet, uw bedrijfsdeur kan een bijdrage leveren aan energiebesparing, naast het isoleren van uw bedrijfspand. Ook bij bestaande bedrijfsdeuren kunt u deze maatregelen toepassen.  Bent u op zoek naar nieuwe bedrijfsdeuren? Compact bedrijfsdeuren van Rolflex zijn ruimtebesparend, geïsoleerd en kunnen worden uitgevoerd met loopdeur, vensters én snelloopmotor. Deze deuren kunnen door hun compacte uitvoering ook goed worden ingezet bij het vervangen van oude bedrijfsdeuren, zonder grote bouwkundige aanpassingen.

Roldeur vs Compact deur

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?