Home » Nieuws en updates » Unieke oplossingen voor de autobranche

Nieuws

Unieke oplossingen voor de autobranche

Als scheidingswand scheidt de Compact deur de showroom van de werkplaats

Bij Rolflex zijn we gek op auto’s. We zien onze Compact deur dan ook graag terug in garages, showrooms, wasstraten en bij productiecentra. Bert Tiemessen heeft als verkoper buitendienst al heel wat verschillende toepassingen gezien in de autobranche. Uitdagingen met verlichting, autoliften en afvoerinstallaties. Bert heeft het allemaal al eens meegemaakt: “Klanten zijn vaak verbaasd dat één sectionaaldeur zoveel problemen kan oplossen”. Samen met hem kijken we terug op enkele projecten waarbij de Compact deur de enige mogelijke oplossing was.

Geluidsisolatie en beglazing

In de ontwerpfase van een showroom/werkplaats kun je al veel praktische uitdagingen tackelen. Bert Tiemessen: “Een dealer uit Den Bosch wilde een bedrijfsdeur inzetten als afscheiding tussen showroom en werkplaats. Het plafond in de werkplaats zou echter hoger worden dan het plafond in de showroom, in verband met de autoliften. Een overheaddeur past niet omdat er geen ruimte is voor de rails. Een roldeur zou wel passen, maar deze geeft weinig isolatie tegen het geluid uit de werkplaats. De beglazing, die goed aansluit bij het design om de open en lichte ruimte te benadrukken, is ook niet mogelijk in een roldeur.”

Compact deuren bij Landrover Adventure Den Bosch.
Compact deuren in de garage bij Landrover Adventure Den Bosch.

Verlichting en een optimale werkhoogte

In autowerkplaatsen moeten deuren aan een aantal zaken voldoen, zoals een hoge openingsfrequentie en goede isolatiewaarden voor een prettige werkomgeving. Bert Tiemessen: “De sectionaaldeuren van een garage uit Arnhem waren aan vervanging toe. Deze industriedeuren vormden een behoorlijke obstructie wanneer ze open waren. De autoliften in de werkplaats konden dan niet ver genoeg omhoog zodat de monteurs geen optimale werkhoogte hadden. Bovendien werd het licht van de TL-balk boven de lift geblokkeerd. Een Compact deur zorgt nu voor meer ruimte, zodat de lift verder omhoog kan zonder kans op schade. Ook hier zou een roldeur geen geschikt alternatief zijn. Daar kan geen beglazing in, dus je hebt veel minder daglicht, plus de isolatiewaarde van een roldeur is miniem.”

Geen ruimte aan het plafond door de overheaddeur.
Compact deur creëert ruimte voor het autolift.

Montage aan de buitenzijde

Door de crisis werd de afgelopen jaren niet in nieuwbouw geïnvesteerd. Daarom kozen veel bedrijven en instellingen voor renovatie van hun bedrijfspanden. De keuze voor nieuwe deuren was hier een onderdeel van. Bert Tiemessen: “De Compact deur is daarbij een prima keuze, want deze kan ieder type deur vervangen en is in veel situaties toepasbaar. Een carrosseriebouwer uit Aalsmeer wilde bijvoorbeeld graag hun roldeuren vervangen. Omdat er allerlei leidingen direct boven de deuropeningen lopen en er lichtbakken aan de muur hangen was er geen ruimte voor een ander soort deuren. Om de ruimte volledig te kunnen benutten was de oplossing hier montage van Compact deuren aan de buitenzijde van het pand.

Aan de buitenkant gemonteerde Compact deuren.
Het vouwpakket werd buiten gemonteerd.

Volledig weggewerkt in het plafond

Een goede bedrijfsdeur is een meerwaarde voor elk pand. Wanneer ze gesloten zijn vormen ze een onderdeel van de gevel en moeten daarom passen in het totaalontwerp. Als de deuren open zijn moeten deze zo min mogelijk hinder veroorzaken. Bert Tiemessen: “Bij een autobedrijf in Velp wilde de opdrachtgever graag een strakke afwerking die aansluit bij het design van de showroom. We kozen voor een oplossing waarbij de Compact deur tijdens het opvouwen verdwijnt in het plafond, dat tegelijkertijd de vloer is van de 1ste verdieping. Showrooms of bedrijfshallen zijn soms zo ingericht dat het mogelijk is om na de oplevering een extra verdieping in te bouwen. Omdat de Compact deur geen rails aan het plafond nodig heeft is deze dus ook toekomstbestendig.” 

De autobranche vraagt als geen ander om innovatieve en functionele oplossingen voor  productiecentra, showrooms en werkplaatsen. Bert Tiemessen: “Eigenlijk is alles wat we doen maatwerk; het gaat ons altijd om de beste oplossing voor de opdrachtgever!”

Compact deur volledig verwerkt in het plafond.
Compact vouwdeur volledig geïntegreerd in het plafond.
 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?