Home » Nieuws en updates » Loopdeur in overheaddeur maken

Blog, Nieuws

Loopdeur in overheaddeur maken

Loopdeur in overheaddeur - Rolflex

Wat zijn de voordelen en hoe ga je te werk

Loopdeur in overheaddeur maken? Overheaddeuren zijn een essentieel onderdeel van veel commerciële en industriële gebouwen. Ze bieden gemakkelijke toegang voor voertuigen en goederen en zorgen voor een veilige afsluiting van de ruimte. Echter, in sommige situaties kan het handig zijn om een extra doorgang toe te voegen zonder de hoofdfunctie van de overheaddeur te belemmeren. Dit is waar het concept van een loopdeur in een overheaddeur om de hoek komt kijken. In dit artikel bespreken we waarom en hoe je een loopdeur in een overheaddeur kunt maken, samen met de voordelen die het met zich meebrengt.

Waarom een Loopdeur in overheaddeur maken?

 1. Gemakkelijke Toegang: In sommige situaties wil je misschien niet de hele overheaddeur openen alleen maar om een persoon naar binnen of buiten te laten. Een loopdeur biedt een handige oplossing voor personeel om snel en gemakkelijk in en uit te lopen zonder de grote deur te moeten gebruiken.
 2. Energie-efficiëntie: Het openen van een grote overheaddeur kan leiden tot warmteverlies in de winter en koelteverlies in de zomer. Met een loopdeur kun je de hoofddeur gesloten houden terwijl je toch een efficiënte toegang voor personen mogelijk maakt, waardoor de energiekosten worden verlaagd.
 3. Beveiliging en Toegangscontrole: Een loopdeur kan worden uitgerust met toegangscontrolesystemen, zoals kaartlezers of codesloten, waardoor je de toegang tot het gebouw kunt beperken. Dit verhoogt de beveiliging en voorkomt ongeautoriseerde toegang.
 4. Bescherming tegen Weersinvloeden: Wanneer het weer ongunstig is, kan het openen van een grote overheaddeur resulteren in blootstelling aan regen, sneeuw of wind. Met een loopdeur kunnen mensen het gebouw betreden zonder te worden blootgesteld aan de elementen.

Het Proces van een Loopdeur in overheaddeur maken

 1. Overleg en Planning: Neem contact op met een professioneel deurenbedrijf om de haalbaarheid van een loopdeur in overheaddeur maken te bespreken. Ze kunnen je adviseren over de beste locatie en afmetingen van de loopdeur op basis van jouw behoeften.
 2. Bouwkundige Aanpassingen: Afhankelijk van het ontwerp van je huidige overheaddeur, kunnen bouwkundige aanpassingen nodig zijn om de loopdeur in te passen. Dit omvat het creëren van een opening voor de loopdeur en het versterken van de structuur indien nodig.
 3. Deurkeuze: Kies een geschikte loopdeur die past bij het uiterlijk van de overheaddeur en jouw functionele eisen. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, afwerkingen en beveiligingsopties.
 4. Installatie: Een ervaren installatieteam zal de loopdeur zorgvuldig in de opening plaatsen, rekening houdend met de juiste uitlijning en functionaliteit. Ze zullen ook zorgen voor een goede isolatie en afdichting om energieverlies te minimaliseren.
 5. Afwerking: Na de installatie wordt de loopdeur afgewerkt volgens jouw specificaties, zoals verfkleur, handgrepen en eventuele extra beveiligingsmaatregelen.

Voordelen van een Loopdeur in een Overheaddeur maken

 1. Gemak: Het biedt gemakkelijke toegang voor personen zonder de hele overheaddeur te openen.
 2. Energie-efficiëntie: Het minimaliseert warmte- en koelteverlies, wat kan leiden tot lagere energiekosten.
 3. Beveiliging: Toegangscontrolesystemen kunnen worden geïntegreerd voor verbeterde beveiliging.
 4. Weersbestendigheid: Het beschermt tegen weersinvloeden tijdens het betreden en verlaten van het gebouw.

Conclusie

Overheaddeuren met loopdeur bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van gemak, energie-efficiëntie, beveiliging en bescherming tegen weersinvloeden. Het proces vereist zorgvuldige planning, professionele uitvoering en hoogwaardige materialen. Als je overweegt om een loopdeur aan je overheaddeur toe te voegen, is het raadzaam om contact op te nemen met deskundige deurenbedrijven om je te begeleiden bij elke stap van het proces. Met een goed ontworpen en geïnstalleerde loopdeur kun je de functionaliteit van je gebouw verbeteren en het comfort voor gebruikers vergroten.

Ook in de Compact deur van Rolflex kan een loopdeur worden gemonteerd. Dit kan bij nieuwe, maar ook bij bestaande deuren. Lees meer over onze loopdeuren.

Rolflex productiehal
Spuitcabine deur met loopdeur - Rolflex
Industriedeur met loopdeur bij Alliander Westpoort - Rolflex

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?