Home » Nieuws en updates » Scheidingswand nodig? Denk eens aan een overheaddeur.

Blog

Scheidingswand nodig? Denk eens aan een overheaddeur.

Roldeur - Rolflex

Industriële ruimtes zoals fabrieken, magazijnen en commerciële gebouwen hebben vaak behoefte aan flexibele oplossingen om verschillende delen van de ruimte van elkaar te scheiden. Een interessante en functionele optie om aan deze behoefte te voldoen, is het gebruik van een overheaddeur als scheidingswand. Deze deuren bieden niet alleen praktische voordelen, maar dragen ook bij aan de algehele industriële uitstraling van de ruimte. In deze blog zullen we de voordelen en esthetische aspecten van het gebruik van een overheaddeur als scheidingswand verkennen.

Kan iedere overheaddeur als scheidingswand gebruikt worden?

Eisen aan een scheidingswand zijn afhankelijk van het type ruimte. Als de deur een productielocatie opdeelt, kan vrijwel iedere overheaddeur als scheidingswand gebruikt worden. In scholen of commerciële gebouwen zijn de eisen aan de afwerking vaak hoger, is de ruimte beperkt en zijn sommige overheaddeuren daardoor minder geschikt.

Een standaard overheaddeur loopt over rails naar boven weg. In een fabriekshal is daar meestal voldoende ruimte voor, in een klaslokaal of een showroom is dat vaak niet zo. Indien bij de bouw geen rekening is gehouden met het wegwerken van de bovenrails van een standaard overheaddeur kan er worden gekozen voor een Compact bedrijfsdeur, die zich opvouwt boven de deuropening.

Wat is het voordeel van een overheaddeur als scheidingswand?

Een overheaddeur is gemakkelijk te bedienen en rolt volledig op naar boven. De ruimte op de vloer kan dus volledig worden benut met één druk op de knop.

Overheaddeuren zijn goed geïsoleerd en bieden dus ook een praktische oplossingen bij temperatuurverschillen in de ruimte of geluidsreductie.

Overheaddeuren bieden een stoere, industriële uitstraling. Ze kunnen bovendien in glas worden uitgevoerd, waardoor een moderne ruimte ontstaat.

Waar moet je op letten als je een overheaddeur als scheidingswand inzet?

Een standaard overheaddeur heeft, zoals eerder gezegd, bovenrails nodig. Als hier bij de bouw van het pand rekening mee wordt gehouden, zijn er vrijwel geen beperkingen qua mogelijkheden. Dit is helaas niet altijd het geval. Voor die situaties zou een compacte overheaddeur met vouwsysteem een oplossing zijn. Een systeem zonder bovenrails dat mooi kan worden weggewerkt in vrijwel elk type plafond.

Een overheaddeur is niet specifiek ontworpen als scheidingswand. Hierdoor kan het zijn dat de veiligheidsvoorschriften waaraan de deur voldoet niet voldoende zijn voor de ruimte waarin u de deur wilt gebruiken. Kijk altijd of uw deur voorzien is van goede onderloopbeveiliging en valbeveiliging.

Ook de afwerking van een overheaddeur is niet altijd zo strak en netjes als bij een traditionele scheidingswand. Als afwerking voor u belangrijk is, controleer dan voor u bestelt hoe de deur er exact uit komt te zien. Let op scharnieren aan de binnenzijde, de positie van de motor, hoe zien de rails eruit? Door u goed vooraf te informeren, voorkomt u misverstanden.

Mits goed doordacht, biedt het gebruik van een overheaddeur als scheidingswand tal van voordelen, zowel praktisch als esthetisch, in industriële, commerciele en publieke ruimtes. Deze deuren combineren flexibiliteit, functionaliteit en een industriële uitstraling, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn voor elke ruimte die behoefte heeft aan het scheiden van verschillende delen. Of het nu gaat om het creëren van tijdelijke werkgebieden of het isoleren van geluid, overheaddeuren als scheidingswanden bieden een veelzijdige oplossing met een moderne en stoere uitstraling.

De Compact overheaddeur als scheidingswand

De Compact overheaddeur wordt op vele plaatsen ingezet als scheidingwand. Dankzij het vouwsysteem zijn er geen bovenrails die ruimte nodig hebben. Dit maakt dat de deur goed kan worden ingezet op zowel industriele als commerciele projecten. De vele afwerkings- en bedieningsopties zorgen ervoor dat de deur vrijwel altijd past bij de wensen en eisen van de gebruiker en/of de architect.

Bekijk enkele voorbeelden van de Compact deur als scheidingswand in de afbeeldingen hieronder, of bekijk onze projecten met scheidingswanden.

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?