Home » Nieuws en updates » Vergrendeling overheaddeur

Blog

Vergrendeling overheaddeur

Gaasdeur beveiliging

Bedrijfspanden vormen vaak een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers vanwege kostbaar gereedschap en waardevolle goederen die aanwezig zijn op het terrein. Helaas wordt bijna de helft van alle ondernemers geconfronteerd met inbraak. Het risico op inbraak of diefstal kan verhoogd worden door onjuist gebruik van overheaddeuren of gebrekkige beveiliging. In dit artikel leest u hoe u inbraak of diefstal kunt voorkomen, onder andere door vergrendeling van uw overheaddeur.

Beperk de gelegenheid

Hoewel het een voor de hand liggende tip is, is het toch effectief: beperk de gelegenheid voor inbrekers. Het komt vaak voor dat diefstallen plaatsvinden door gelegenheidsdiefstal. Bijvoorbeeld wanneer uw overheaddeur openstaat vanwege de warmte in de zomer, of omdat u meer licht nodig heeft. In een ogenblik van onoplettendheid kan een dief toeslaan.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de deur niet onbeheerd open blijft staan wanneer er niemand aanwezig is. Hiermee voorkomt u gelegenheidsdiefstallen. Als u de overheaddeur vaak open moet laten vanwege de behoefte aan lichtinval of veelvuldige passage, kunt u overwegen om vensters in de deur te laten plaatsen of een aparte loopdeur te installeren voor gemakkelijke toegang. Extra vergrendeling van uw overheaddeur is dan niet eens nodig.

Industriedeuren met loopdeur bij Alliander Westpoort. Automatische vergrendeling.

Kies voor een overheaddeur met automatische vergrendeling

Vooral kleinere sectionaal- of overheaddeuren zijn over het algemeen eenvoudig van buitenaf te openen als er geen vergrendeling op zit. Een dergelijke deur kan eenvoudig omhoog worden getild. Het is daarom aan te raden om altijd te kiezen voor een deur met automatische vergrendeling, wanneer u een nieuwe overheaddeur laat installeren. Het voordeel van automatische vergrendeling is dat het niet kan worden vergeten, maar automatisch inschakelt wanneer de deur zich sluit. We raden een mechanisch systeem aan om uw overheaddeur te beveiligen, zodat het systeem ook blijft functioneren tijdens stroomuitval.

Of overweeg het installeren van (extra) vergrendeling

Als u een oudere overheaddeur heeft, kunt u een expert raadplegen om te informeren naar de mogelijkheden voor het installeren van (extra) vergrendeling. Het is echter niet aan te raden om lukraak een willekeurig slot op uw deur te plaatsen, omdat dit schade aan de deur kan veroorzaken. Het is beter om een vergrendeling te laten installeren die samenwerkt met de besturing van uw deur. Zo voorkomt u dat de motor gaat werken terwijl de deur nog vergrendeld is. Laat u adviseren door een professional om te zorgen voor een veilige en passende vergrendelingsoplossing.

Als u op zoek bent naar een nieuwe, inbraakbestendige bedrijfsdeur, is de Compact deur van Rolflex het overwegen waard. Dit is een uniek type overheaddeur waarbij de panelen zich opvouwen boven de deuropening, waardoor ruimte wordt bespaard. Dankzij de standaard automatische mechanische vergrendeling (met haken in de zijrails – zie afbeelding), biedt dit systeem een zeer effectieve inbraakwerendheid. De deur is uit te rusten met vensters en eventueel een tijdslot zodat uw overheaddeur extra beveiligd is tegen onnodig open staan.

Automatische vergrendeling overheaddeur. Standaard op de Compact deur

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?