Home » Nieuws en updates » Nieuwe Compact vouwdeuren voor brandweerkazerne Anholt

Nieuws

Nieuwe Compact vouwdeuren voor brandweerkazerne Anholt

Nieuwe Compact vouwdeuren voor brandweerkazerne Anholt

Het Bocholter Borkener Volksblatt (BBV) berichtte onlangs over de modernisering van de brandweerkazerne Anholt (Dld) met nieuwe Compact vouwdeuren en andere interieurwerkzaamheden.

De krant meldt dat de deuren van de brandweerkazerne Anholt aan de Adolf-Donders-Allee nu aan de nieuwste technische standaard voldoen. Bovendien zijn na ongeveer vier weken de binnenwerkzaamheden en de vervanging van de oude houten deuren uit de jaren zestig door moderne, elektrisch bediende vouwdeuren nu afgerond.

Volgens BBV heeft de installatie van de nieuwe vouwdeuren in totaal ongeveer 24.000 euro gekost. Omdat de vorige oude deuren niet pasten bij de toekomstige afmetingen van de voertuigen, zowel in de hoogte als in de breedte, werd besloten deze deuren te plaatsen. De deuren zijn uitgerust met een lichtgordijn en verkeerslichten.

Alle ruimte benut

Het vouwprincipe van de Compact deur heeft geen plafondrails zijn en daardoor kon de bovenruimte in het pand optimaal benut worden. In dit project werd de Compact deur zelfs buiten het pand gemonteerd om de beperkte ruimte binnen niet verder te hinderen.

Energiebalans verbeterd

Oliver Kiefmann van de brandweer Anholt legt uit dat de brandweerkazerne door de installatie van de nieuwe vouwdeuren ook een betere energiebalans heeft. Nog eens 20.000 euro werd gebruikt voor een nieuw schilderwerk binnen, pleisterwerk, isolatie en installatiewerk voor de elektra en een antislip betegeling, meldt hij. “De techniek en de veiligheidsstandaard in de hal voldeden niet meer aan de huidige eisen”, merkt Wolfgang Terstegen van het gemeentelijke gebouwenbeheer op. “Daar moesten we ingrijpen.”

Rolflex is trots op dit mooie project vlak over de grens bij onze fabriek en we wensen hen veel gebruiksplezier.

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?