Home » Nieuws en updates » Bedrijfsdeur en bovenloopkraan; onmogelijke combi?

Nieuws

Bedrijfsdeur en bovenloopkraan; onmogelijke combi?

Bovenloopkraan direct achter de bedrijfsdeur - Rolflex Compact deuren

Onlangs werden we benaderd door een klant die een pand had waarin bovenloopkranen bij bedrijfsdeuren gemonteerd dienden te worden. Er waren recent enkele nieuwe (!) standaard overheaddeuren geplaatst, maar de bovenrails van die deuren verhinderden de montage van de kraanbaan. De enige oplossing was het vervangen van alle nieuwe deuren door de Compact bedrijfsdeur zonder bovenrails. Een kostbare ontwerpfout die gelukkig te voorkomen is.

Ruimte voor de bovenloopkraan bij de bedrijfsdeur

Wat is het probleem precies? Veel standaard bedrijfsdeuren maken gebruik van plafondrails die horizontaal achter de deuropening worden gemonteerd. Precies achter de bedrijfsdeur bevindt zich meestal ook de draagbalk of rail van de bovenloopkraan. Een standaard overheaddeur is dan vaak geen optie, aangezien de rails elkaar zouden kruisen. Er zijn echter verschillende alternatieven die wel mogelijk zijn.

Verticaal installeren

Een van de mogelijkheden is om de bedrijfsdeur verticaal te installeren, als er boven de bedrijfsdeur voldoende ruimte is. In dit geval worden de rails van de bovenloopkraan verticaal bevestigd en kan de bedrijfsdeur langs de wand omhoog lopen. Deze optie is alleen mogelijk als de ruimte tussen de bovenkant van de deur en het dak hoog genoeg is.

Een andere optie is een verhoogde installatie, als er beperkte bovenruimte is. Hierbij kan de overheaddeur direct onder het plafond doorlopen, mits er tussen de draagbalk van de kraanbaan en het dak voldoende ruimte is overgelaten voor de rails. Of verhoogde installatie mogelijk is, hangt af van de plaats van de kraanbaan in de ruimte.

Een Compact bedrijfsdeur past altijd

Tot slot kunt u ook kiezen voor een deursysteem dat geen gebruik maakt van een bovenrailsysteem. Een voorbeeld hiervan is de Compact vouwdeur. Dit systeem is aan de buitenkant exact gelijk aan een standaard bedrijfsdeur, maar aan de binnenkant volledig anders. De deurpanelen van deze bedrijfsdeur vouwen zich als een harmonica op boven de deuropening. Hierdoor zijn er geen rails nodig die de kraanbaan kunnen kruisen en hebt u meer mogelijkheden voor installatie. De bovenloopkraan kan vrij dicht achter de bedrijfsdeur geplaatst worden en u kunt de volledige werkhoogte benutten. Het panelenpakket kan op iedere gewenste hoogte boven de deuropening geplaatst worden zodat u alle ruimte heeft voor de kraanbaan.

Overweegt u een kraanbaan te combineren met een bedrijfsdeur in uw pand? Vraag tijdig alle specificaties op van beide partijen zodat u weet wat er in uw situatie past. Leveranciers van beide typen producten helpen u graag om te zorgen voor een goede integratie.

De Compact deur is al jaren de meest geïnstalleerde deur bij kraanbanen vanwege het ruimtebesparende kenmerk. Bekijk onze referentieprojecten voor meer informatie.

Bekijk ook de video!

Roldeur-kraan400-x-150-px
Roldeur - geen rails
Kazerne met kraanbanen
Catterick Garrison met kraanbanen
Kranbahn direct achter de vouwdeur

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?