Home » Nieuws en updates » Nieuwe video: Compact bedrijfsdeuren Melkhal Enschede

Nieuws

Nieuwe video: Compact bedrijfsdeuren Melkhal Enschede

Compact Roldeuren in de Melkhal in Enschede

Vorig jaar plaatste Rolflex een aantal Compact bedrijfsdeuren in de Melkhal in Enschede. In dit renovatieproject worden de deuren onder andere gebruikt voor de toegang van een supermarkt. Hier moest de aannemer een brandwerende voorziening aanbrengen. Een volledige brandwerende roldeur bleek financieel gezien niet haalbaar. Er is toen gekozen voor een combinatie van de Compact bedrijfsdeur met een brandwerend scherm. Dit bleek net zo veilig en financieel interessanter. Dankzij de compacte inbouwmaat van de Compact deur gaat er geen ruimte verloren, ondanks dat er twee systemen naast elkaar ingebouwd zijn.

Bekijk de video op onze projectpagina.

Over de Melkhal

De Melkhal is een voormalige zuivelfabriek in Enschede. Het pand stond al enige jaren leeg toen er besloten werd om het gebouw een nieuwe bestemming te geven. Alhoewel de bouw nog niet geheel is afgerond, huist er al wel een supermarkt in en zijn er kantoren ingericht. Het renoveren van een dergelijk gebouw brengt altijd uitdagingen met zich mee. Gelukkig kan de Compact bedrijfsdeur veelzijdig ingezet worden en bleek het een goede oplossing voor de toegang van de supermarkt in de Melkhal. De deuren zijn zowel aan de voorkant als ook aan de achterkant van het gebouw geïnstalleerd.

Combinatie met Rolscherm

Zoals de aannemer in de video vertelt zijn brandwerende roldeuren een kostbare aangelegenheid. Zodanig dat de installatie van de Compact deur in combinatie met een brandwerend rolscherm een voordeliger oplossing bleek. Aan de binnenkant van de deuropening is de Compact bedrijfsdeur geplaatst. Aan de buitenkant het rolscherm, dat alleen sluit in geval van brand. Deze oplossing wordt vaker gebruikt, bijvoorbeeld ook in het project Haveland in Rheden. Op de projectpagina van dat project is ook een video te zien van het rolscherm in werking.

Rolflex levert overigens zelf de rolschermen niet, maar kan u mogelijk wel in contact brengen met leveranciers hiervan.

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?