Home » Nieuws en updates » Rolflex trots op bijdrage aan architectuurprijs Boijmans

Nieuws

Rolflex trots op bijdrage aan architectuurprijs Boijmans

Depot Boijmans van Beuningen

Rolflex is trots dat één van onze recente projecten in de prijzen is gevallen. Depot Boijmans van Beuningen won vorige week de BNA architectuurprijs voor het beste gebouw in de categorie Stimulerende Omgevingen. Rolflex heeft meerdere Compact sectionaaldeuren aan het gebouw geleverd.

Het gebouw heeft zowel binnen als buiten veel te bieden. Niet alleen de reflecterende panelen van de gevel zijn een blikvanger, ook de deuren binnen het gebouw zijn uniek. De gevel van het 40 meter hoge gebouw is volledig bekleed met reflecterende panelen waarin de skyline van Rotterdam wordt weerspiegeld. In dit gebouw wordt kunst die niet te vinden is in het eigenlijke kunstmuseum ernaast opgeslagen en tegelijkertijd toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Over het project zei de jury dat de “perfect afgewerkte gevel mensen als een magneet aantrekt. De spectaculaire entrée en trappartij, beloopbare vitrines en etalage-achtige ruimtes prikkelen bezoekers om de kunstwerken op hun eigen manier vanuit verschillende perspectieven te bekijken.” Het gebouw is ontworpen door architectenbureau MVRDV.

We zijn trots dat we een bijdrage hebben geleverd aan dit geweldige project door meerdere Compact sectionaal deuren te leveren en te installeren.

Compact sectionaaldeuren winnen ruimte

Onze Compact sectionaaldeuren zorgen er in Depot Boijmans voor dat de verschillende magazijnen binnen het pand worden onderverdeeld. Het gebouw heeft vijf klimaatzones, dus de kwaliteit van de afscheidingsdeuren moest optimaal zijn. Hierbij mocht het klimaatbeheersingssysteem niet gehinderd worden door plafondrails of andere hinderlijke deur-onderdelen.

De 4,5 meter hoge sectionaaldeuren zijn op maat gemaakt dit project en samengesteld ​​uit Full Vision panelen, zodat gebruikers goed zicht hebben op tegemoetkomende personen en er een open sfeer ontstaat.

Dankzij het ruimtebesparende vouwsysteem van de Compact deur is het plafond rondom de deur vrij voor verlichting en klimaatsystemen. De deur kan worden geopend met een pasje, waardoor de waardevolle kunstwerken veilig zijn voor ongewenste bezoekers.

Meer weten over Compact deuren?

Meer weten over de ruimtebesparende Compact sectionaaldeur:

Informatie voor architecten

Meer over dit project

Naar de homepage

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?