Home » Nieuws en updates » Wat is er anders aan een Compact loopdeur?

Blog, Nieuws

Wat is er anders aan een Compact loopdeur?

Grijze Compact deur met loopdeur

Een loopdeur is een deur die in een sectionaaldeur wordt ingebouwd. Via deze deur komen mensen makkelijker en sneller het gebouw binnen dan via de grote sectionaaldeur. Deze loopdeuren worden vooral gekozen wanneer de sectionaaldeur veelvuldig wordt gebruikt als toegangsdeur voor personen. Zo hoeft niet de hele sectionaaldeur geopend te worden. Loopdeuren kunnen in verschillende soorten deuren worden ingebouwd. De loopdeur in de Compact deur is echter vrij uniek. Op deze pagina vertellen we u waarom.

Alle voordelen op een rij:

  • De enige vouwdeur met loopdeur
  • Naar binnen of naar buiten openend naar keuze
  • Scharnierzijde en positie te selecteren
  • Ontwerpvrijheid en een mooie afwerking

Compact maakt het verschil

Er zijn veel sectionaaldeuren die een loopdeur hebben. In geopende toestand lopen deze sectionaaldeuren echter langs het plafond het gebouw in en nemen daardoor veel ruimte in beslag. De Compact industriedeur daarentegen vouwt zich op tot een klein pakketje, zelfs met een loopdeur, zodat de plafondruimte vrij blijft en benut kan worden. Om het unieke vouwsysteem te laten werken, wordt de vouwdeur altijd op maat gemaakt. De loopdeur is geïntegreerd in het vouwsysteem, aangezien deze mee moet kunnen vouwen met de vouwdeur. Om deze reden is het niet mogelijk om een andere soort loopdeur in de vouwdeur te installeren. Wist u dat de Compact deur de enige vouwdeur is die een geïntegreerde loopdeur kan hebben?

Openingsrichting vrij te kiezen

Een ander voordeel van de Compact loopdeur is dat u de openingsrichting vrij kunt kiezen. Bij een standaard sectionaaldeur draait een loopdeur altijd naar buiten omdat de loopdeur bij het openen van de deur op het kozijn moet rusten. Dit om te voorkomen dat de deur open valt tijdens het openen van de deur en schade veroorzaakt.

De Compact vouwdeur is de enige sectionaaldeur waarbij de loopdeur zowel naar buiten als naar binnen geopend kan worden. Een naar binnen openende loopdeur is praktischer wanneer er bijvoorbeeld een voetpad vlak langs de deur loopt. Op die manier wordt voorkomen dat een ​​voetganger met de openslaande loopdeur in aanraking komt. Maar ook in andere gevallen kan het handig zijn als de loopdeur naar binnen opent. Bij de Compact deur is de keuze aan u.

Heeft u er wel eens over nagedacht aan welke kant de loopdeur moet scharnieren om de ruimte achter de sectionaaldeur zo goed mogelijk te benutten? Bedenk goed dat de openslaande deur binnen of buiten plek zal innemen wanneer deze zich opent. Ook de positie van de loopdeur in de sectionaaldeur kunt u zelf bepalen als u kiest voor een Compact loopdeur.

Compact loopdeur met scharnier rechts naar binnen openend
Compact loopdeur scharnier rechts buiten openend
Compact loopdeur scharnier links binnen openend
Compact loopdeur scharnier links buiten

Niet alleen praktisch, maar ook chic

De Compact vouwdeur met loopdeur is niet alleen praktisch maar ziet er ook nog eens erg goed uit. Bij deze deur is er geen storende plafondophanging of lelijke scharnieren. De scharnieren liggen tussen de panelen en zijn vrijwel onzichtbaar. Bovendien zijn er veel ontwerpopties qua kleuren en materialen. De deur past dus heel goed in showrooms, als scheidingswand of zelfs als liftdeur. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kiest u ook voor de Compact deur?

U bent niet de enige! Ontwerp eenvoudig uw gewenste deur met een loopdeur in onze deur configurator en wij sturen u een offerte per e-mail. Overigens kunt u de deur ook achteraf in uw vouwdeur laten bouwen. Neem contact op met onze verkopers voor meer informatie.

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?