Home » Nieuws en updates » Hoe maakt u een Compact deur op de juiste manier schoon?

Blog, Nieuws

Hoe maakt u een Compact deur op de juiste manier schoon?

Meerdere Compact deuren in een grote hal

Uw nieuwe Compact deur ziet er prachtig uit en past perfect bij de algehele uitstraling van uw pand. Het pand oogt uitnodigend en straalt professionaliteit uit. Dat moet de komende jaren natuurlijk zo blijven. De juiste reiniging en verzorging van de deur is erg belangrijk zodat de kleur blijft glanzen en het er door de jaren heen niet verweerd uitziet. De deur is het visitekaartje van het gebouw. Als de deur er vies uit ziet, heeft dat impact op het hele gebouw. Maar hoe maak je een Compact roldeur op de juiste manier schoon?

Regelmatige reiniging en zorg draagt ​​ bij aan de duurzaamheid van de deur. Het is net als bij een auto. Als lak van uw auto niet regelmatig wordt onderhouden, wordt deze dof en kunnen kleine krasjes een doelwit zijn voor roest.

Vervuiling wordt veroorzaakt door verschillende weersomstandigheden, maar ook tijdens het dagelijkse werk hoopt vuil zich op de deur op. Hoe vaak de deur gereinigd moet worden is afhankelijk van de omgeving waarin de deur is geïnstalleerd. Aan zee met zoute lucht moet de deur bijvoorbeeld vaker worden schoongemaakt dan een in het binnenland.

Het schoonmaken

Wat u nodig hebt:

  • Schone, pluisvrije, zachte doek
  • Helder, schoon water
  • pH-neutraal, niet-schurend reinigingsmiddel (Bijv. allesreiniger)

Voorbereiding

Zorg ervoor dat de motor en de bedieningselementen zijn uitgeschakeld voordat u met schoonmaken en onderhoud begint. Koppel hiervoor de stroomtoevoer los. Dit vermijdt het risico op letsel door onverwacht openen of sluiten van de deur.

Reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor het reinigen van de Compact deur

Reinigingsproces

Bij lichte vervuiling is het meestal voldoende om de deur met stromend water af te spoelen.

Voor een grondige reiniging kunt u een beetje allesreiniger aan warm water toevoegen en de deur met een zachte doek schoonmaken. U kunt de deur het beste vooraf met stromend water afspoelen. Zo voorkomt u krassen op het oppervlak met het zand dat nog op de deur zit.

Heeft u beglazing in uw deur? Controleer vooraf van welk materiaal het is gemaakt. Als het acryl of polycarbonaat is, dus geen echt glas, mag deze alleen met water en een beetje allesreiniger worden gereinigd. Gebruik geen glasreiniger! Dit maakt de ramen dof. Als het raam al dof is geworden, zal het helaas vervangen moeten worden.

Nadat u de deur heeft schoongemaakt, kunt u hem met stromend water afspoelen.

Verwijder indien nodig bladeren of spinnenwebben van het railsysteem. Hiervoor kunt u een gewone handborstel gebruiken.

Houd de strips van het lichtgordijn altijd schoon om de veiligheid van de deur te garanderen.

Let op!

Gebruik voor het reinigen in geen geval agressieve reinigingsmiddelen zoals glasreiniger of schuurmiddel. Gebruik geen ruwe of scherpe voorwerpen om vuil te verwijderen.

Scharnieren of andere bewegende delen van de Compact deur hoeven niet doorgesmeerd te worden! Gebruik geen oliën of vetten, deze trekken vuil aan.

Zorg ervoor dat er geen water in de motor en de elektrische componenten komt!

Reinigingsmiddelen die niet geschikt zijn voor het reinigen van de Compact deur

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?