Home » Nieuws en updates » Zijn uw bedrijfsdeuren inbraakveilig?

Blog, Nieuws

Zijn uw bedrijfsdeuren inbraakveilig?

Optilbeveiliging - roldeur verticaal

Vakantieseizoen is inbraakseizoen

Bedrijfspanden zijn een interessant doelwit voor inbrekers. Waardevolle apparatuur, voorraad of grondstoffen kunnen een goede buit zijn voor het inbrekersgilde. In de zomermaanden is er minder bedrijvigheid rondom bedrijfspanden. Hier maken inbrekers graag gebruik van. Zeker 40% van alle ondernemers krijgt vroeg of laat met een inbraak te maken. Zorg dat u bij die overige 60% zit!

U heeft wellicht een alarmsysteem en/of een beveiligingsdienst om inbraak te weren. Maar wist u dat uw bedrijfsdeur een potentieel risico kunnen vormen?  In deze blog enkele tips:

1. Voorkom gelegenheidsdiefstal

80% van alle inbraken zijn gelegenheidsdiefstallen. Uw bedrijfsdeur staat open, er let even niemand op en weg is het dure gereedschap of een deel van uw voorraad. Zorg ervoor dat uw deuren niet onnodig geopend hoeven te worden. Door bij een nieuwe deur te kiezen voor deuren met een automatische sluiting, voldoende vensters voor goede lichtinval en eventueel een loopdeur hoeven uw deuren nooit meer lang open te staan.

Stadsstrand Zwolle met tijdelijk restaurant.

2. Overheaddeuren altijd vergrendelen

Heeft u een traditionele overheaddeur die over rails langs het plafond schuift, let dan extra op. Deze deuren zijn vrij gemakkelijk van buitenaf te openen. Zorg ervoor dat al uw overheaddeuren vergrendeld kunnen worden en wijs iemand aan die verantwoordelijk is voor het afsluiten ervan. Denk bij het installeren van een slot wel aan het beveiligen van de motor. Als de deur vergrendeld is, moet het onmogelijk zijn de motor te kunnen laten draaien om beschadigingen te voorkomen.

Optilbeveiliging

3. Kies bij een nieuwe deur voor een inbraakveilige deur

Als u een nieuwe deur kiest, besteed dan extra  aandacht aan de veiligheid. De Compact vouwdeur is bijvoorbeeld standaard uitgerust met een antilift systeem. Het systeem, waarbij haken in de zijrails grijpen, zorgt ervoor dat de deur altijd beveiligd is tegen optillen vanaf de buitenkant. De deur hoeft niet handmatig te worden vergrendeld. Wel zo makkelijk, want zo kunt u niet vergeten om de deur op slot te doen.

Compact vouwdeur met zijdeur in groen.

Heeft u veel mensen die in en uit lopen en staat de deur daardoor veel open? Kies dan voor een loopdeur in uw deur. Hierdoor liggen uw spullen uit het zicht van gelegenheidsdieven en geeft u hen minder kans om toe te slaan.

Kies voor vensters als u achter uw deur moet kunnen werken. Dit voorkomt dat u de deur open zet om meer natuurlijk licht binnen te laten. Door de vensters hoog in de deur te plaatsen, gunt u ongenode gasten geen inkijk in uw inboedel.

Besteed ook aandacht aan de sluiting. De Compact vouwdeur kan worden uitgevoerd met een snellere sluiting én met een automatische sluiting. Dit voorkomt dat de deur niet onnodig lang open is. Dit is niet alleen energiezuinig, maar ook maakt u het insluipers hiermee erg lastig.

Lees hier meer over deze en andere veiligheidsmaatregelen die de Compact vouwdeur biedt.

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?