Home » Nieuws en updates » Hoe kan uw bedrijfsdeur helpen met energie besparen?

Blog, Nieuws

Hoe kan uw bedrijfsdeur helpen met energie besparen?

Een traditionele roldeur

Energiebesparingsplicht: Hoe kan een bedrijfsdeur u helpen besparen?

Met de invoering van de Wet milieubeheer zijn bedrijven met een verbruik van meer dan 50.00kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas verplicht om energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder te treffen. Dit noemt men de energiebesparingsplicht. Met deze maatregelen wil de overheid het bedrijfsleven stimuleren om versneld energie te besparen.

Hoe voldoet u aan uw besparingsverplichtingen?

Door het treffen van maatregelen conform de erkende maatregelenlijsten en de overheid op de hoogte te houden van de getroffen maatregelen. Er zijn maatregelenlijsten voor diverse sectoren en gebouwtypes.

weersinvloeden

Telt een nieuwe bedrijfsdeur mee als energiebesparende maatregel?

In de maatregelenlijsten is te lezen dat in een aantal situaties een nieuwe bedrijfsdeur kan worden aangemerkt als energiebesparende maatregel.  U kunt op meerdere manieren uw gebouw beter isoleren en hierdoor energie besparen:

1. Geïsoleerde deur installeren

Heeft u nu een ongeïsoleerde transportdeur, bijvoorbeeld een traditionele aluminium roldeur, en wordt uw hal verwarmd tot boven de 10 graden Celsius? Dan kunt u een nieuwe geïsoleerde bedrijfsdeur  mogelijk als energiebesparende maatregel opvoeren.  Ook de toepassing van luchtkussens en tochtslabben kan worden aangemerkt als energiebesparende maatregel.

2. Automatisch sluitende deuren toepassen

Zelfs de best geïsoleerde deur is natuurlijk nutteloos als deze onnodig open blijft staan. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u met een heftruck enkele pallets naar buiten wilt brengen en u de deur open laat staan omdat u toch weer snel terug bent. Hoe langer u buiten bent, hoe langer de deur open blijft staan. Met de automatische tijdvergrendeling sluit de deur automatisch na een vooraf ingestelde tijd, bijvoorbeeld na 10 seconden. Wanneer de heftruckchauffeur terug is kan hij de deur eenvoudig weer openen met de afstandsbediening. Zo kan niemand vergeten de deur te sluiten en blijft het aangenaam warm of juist koel in het pand.

3. Snel sluitende deuren kiezen

Een deur die sneller opent en sluit, zorgt er ook voor dat de deur niet onnodig lang open blijft staan. De openingssnelheid van een deur met een normale motor is 19 cm/ s. Een deur van 4 meter hoog heeft dus 21 seconden nodig om volledig te openen en nog eens 21 seconden om weer te sluiten. Met een snelloopmotor bespaart u al snel 50% van de tijd dat de deur open staat per keer dat u de deur gebruikt. Dit helpt niet alleen om energiekosten te besparen, maar is uiteraard ook tijdbesparend voor u en uw medewerkers.

4. Loopdeur toepassen

Heeft u nu geen loopdeur in uw rol- of sectionaaldeur? U kunt energie besparen door een loopdeur te laten installeren, wanneer de deur veelvuldig wordt gebruikt als toegangsdeur voor personen. Hierdoor hoeft niet de gehele deur geopend te worden wanneer er iemand in of uit het pand gaat. Hiermee bespaart u energie. Loopdeuren kunnen in de meeste sectionaaldeuren ook achteraf worden ingebouwd. In de Compact Vouwdeur kunnen wij eenvoudig een loopdeur inbouwen, ook als u de deur al een tijdje in gebruik heeft.

Wat kunnen wij voor u doen?

De Compact vouwdeur is standaard goed geïsoleerd.

Overweegt u uw niet-geïsoleerde bedrijfsdeur te vervangen? Kijk dan eens naar onze Compact Vouwdeur. Deze neemt weinig ruimte in en kan daardoor gemakkelijk op de plek van een traditionele roldeur geplaatst worden. Hierbij kan uiteraard direct een loopdeur mee geleverd worden en kan de deur met naar wens met een snelsluitend systeem worden uitgerust, waardoor u optimaal energie bespaart.  Interessant? Vraag een offerte aan!

Heeft u al een Compact Vouwdeur?  Dan kunnen wij deze uitrusten met een loopdeur, ongeacht hoe lang u de deur al gebruikt. Neem contact op met ons voor meer informatie.

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?