Home » Nieuws en updates » Blog: De energiebesparingsplicht: Hoe kan uw bedrijfsdeur helpen besparen?

Blog, Nieuws

Blog: De energiebesparingsplicht: Hoe kan uw bedrijfsdeur helpen besparen?

Een traditionele roldeur

Energiebesparingsplicht: Hoe kan een bedrijfsdeur u helpen besparen?

Met de invoering van de Wet milieubeheer zijn bedrijven met een verbruik van meer dan 50.00kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas verplicht om energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder te treffen. Dit noemt men de energiebesparingsplicht. Met deze maatregelen wil de overheid het bedrijfsleven stimuleren om versneld energie te besparen.

Hoe voldoet u aan uw besparingsverplichtingen?

Door het treffen van maatregelen conform de erkende maatregelenlijsten en de overheid op de hoogte te houden van de getroffen maatregelen. Er zijn maatregelenlijsten voor diverse sectoren en gebouwtypes.

Telt een nieuwe bedrijfsdeur mee als energiebesparende maatregel?

In de maatregelenlijsten is te lezen dat in een aantal situaties een nieuwe bedrijfsdeur kan worden aangemerkt als energiebesparende maatregel.  U kunt op meerdere manieren uw gebouw beter isoleren en hierdoor energie besparen:

  1. Snelsluitende deuren en/of automatische deuren toepassen

Heeft u nu een handmatig bediende bedrijfsdeur? Dan kunt u de installatie van een automatische of snelsluitende bedrijfsdeur opvoeren als energiebesparende maatregel.

  1. Loopdeur toepassen

Heeft u nu geen loopdeur in uw rol- of sectionaaldeur? U kunt energie besparen door een loopdeur te laten installeren. Hierdoor hoeft niet de gehele deur geopend te worden, waarmee u energie bespaart. Loopdeuren kunnen in de meeste sectionaaldeuren ook achteraf worden ingebouwd. In de Compact Vouwdeur kunnen wij eenvoudig een loopdeur inbouwen, ook als u de deur al een tijdje in gebruik heeft.

  1. Geïsoleerde deur installeren

Heeft u nu een ongeïsoleerde transportdeur, bijvoorbeeld een traditionele aluminium roldeur, en wordt uw hal verwarmd tot boven de 10 graden Celsius? Dan kunt u een nieuwe geïsoleerde bedrijfsdeur  mogelijk als energiebesparende maatregel opvoeren.  Ook de toepassing van luchtkussens en tochtslabben kan worden aangemerkt als energiebesparende maatregel.

Wat kunnen wij voor u doen?

De Compact vouwdeur is standaard goed geïsoleerd.

Overweegt u uw niet-geïsoleerde bedrijfsdeur te vervangen? Kijk dan eens naar onze Compact Vouwdeur. Deze neemt weinig ruimte in en kan daardoor gemakkelijk op de plek van een traditionele roldeur geplaatst worden. Hierbij kan uiteraard direct een loopdeur mee geleverd worden en kan de deur met naar wens met een snelsluitend systeem worden uitgerust, waardoor u optimaal energie bespaart.  Interessant? Vraag een offerte aan!

Heeft u al een Compact Vouwdeur?  Dan kunnen wij deze uitrusten met een loopdeur, ongeacht hoe lang u de deur al gebruikt. Neem contact op met ons voor meer informatie.

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?