Home » Nieuws en updates » 5 tips voor het kiezen van de juiste bedrijfsdeur

Blog, Nieuws

5 tips voor het kiezen van de juiste bedrijfsdeur

Energiebesparingsplicht

Na tientallen jaren trouwe dienst is het toch tijd voor een nieuwe bedrijfsdeur. Echt soepel loopt hij niet meer en inmiddels zijn er al heel wat onderdelen vervangen. Daarbij echt mooi is hij ook niet meer. Dus; er moet een nieuwe bedrijfsdeur komen.  Voordat u direct een nieuwe variant besteld van de huidige deur, sta even stil bij de wensen en eisen waaraan de nieuwe deur moet voldoen. Informeer ook welke wensen uw medewerkers hebben, zij werken er tenslotte dagelijks mee.  De volgende 5 tips maken het makkelijker om te kiezen voor de juiste bedrijfsdeur.

Tip 1: kies voor een ruimtebesparende oplossing

Als u  dan toch een nieuwe oplossing mag kiezen zorg dan dat de deur zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Dus geen railsysteem aan het plafond en andere ruimte consumerende alternatieven.  Op deze manier kunt alle ruimte van het gebouw optimaal benutten en hoeven er geen ingewikkelde constructies aan het plafond of muur gemonteerd te worden. Daarnaast komt het ook de uitstraling van het gebouw ten goede. Een railsysteem aan het plafond ziet er toch minder netjes uit. Een roldeur of Compact vouwdeur zijn twee alternatieven die weinig ruimte in beslag nemen en waarbij er geen railsysteem nodig is.

Schiphol DHL met Compact vouwdeur

Ruimtebesparend

De Compact deur kan ook buiten worden bevestigd, wat perfect is voor spuitcabines.

Duurzaam

Tip 2: kies voor een oplossing die bijdraagt aan het verduurzamen van uw gebouw

Er wordt nagedacht over nieuwe manieren van verwarmen, isoleren van het gebouw en het opwekken van eigen energie met een zonne-energiesysteem op het dak. Over de bedrijfsdeur wordt meestal niet bewust nagedacht, terwijl hier veel energie door verdwijnt. Moet de deur vaak open en dicht? Kies dan voor een variant met loopdeur. Daarmee bespaart u een aanzienlijke hoeveelheid energie per jaar. Heeft u nu een roldeur? Die zijn over het algemeen niet of minimaal geïsoleerd. U kunt beter kiezen voor bijvoorbeeld een Compact vouwdeur, dit is een vouwdeur met eigenschappen van een roldeur. De Compact vouwdeur heeft net zo weinig inbouwruimte nodig als de traditionele roldeuren maar is wel geïsoleerd.

Tip 3: kies voor een onderhoudsvriendelijke oplossing

Als u  gaat investeren in een nieuwe deur let dan ook goed op de onderhoudskosten. Een deur die een verenpakket nodig heeft voor het heen en weer bewegen van het deurblad,  zoals de overheaddeur, heeft meer onderhoud nodig dan een deur zonder veren. Het gaat hier om zogenaamde balansveren en deze zijn onderhoudsgevoelig en moeten regelmatig worden na-gespannen. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit moeten deze veren na verloop van tijd worden vervangen. Een bedrijfsdeur waar geen onderhoud aan nodig is bestaat niet. Er bestaan wel onderhoudsvriendelijke deuren, zoals de Compact vouwdeur. Het is trouwens ook verplicht om de bedrijfsdeur elk jaar te laten controleren, ook wel logisch u wilt natuurlijk onveilige situaties voorkomen. 

Compact vouwdeur vouwpakket.

Onderhoudsvriendelijk

Stadsstrand Zwolle met tijdelijk restaurant.

In één dag opgezet en afgebroken.

Tip 4: kies voor een deur die makkelijk te vervangen of te verplaatsen is

Het is verstandig te kiezen voor een toekomstbestendige deur die eenvoudig te vervangen of te verplaatsen is. Helemaal als het gaat om een bestaande deur dan is het van belang dat deze binnen een dag vervangen kan worden. Het gebouw moet tenslotte weer helemaal afgesloten kunnen worden aan het einde van de dag. Ook met het oog op een verbouwing of uitbreiding van een bedrijfsgebouw is het verstandig te kiezen voor een systeem wat eenvoudig te verplaatsen is. Op deze manier worden ook kosten uitgespaard voor het aanschaffen van weer een nieuwe deur, omdat de deur dan hergebruikt kan worden.

Tip 5: kies voor een deur die past bij het gebouw

Een bedrijfsdeur kan echt een toegevoegde waarde zijn voor uw gebouw. Hoe mooi is het als de bedrijfsdeur past bij de uitstraling van het gebouw of uw huisstijl. Tegenwoordig staat het personaliseren van producten en diensten centraal, het zelf samenstellen van een product en voorzien van een persoonlijk tintje.  Waarom zou dat met bedrijfsdeuren niet kunnen? U kunt er ook voor kiezen om een echte eyecatcher te maken van de bedrijfsdeur. De Compact vouwdeur is bijvoorbeeld ook geschikt als afscheiding tussen 2 ruimtes, omdat deze volledig transparant kan worden uitgevoerd. Daarnaast kan deze deur verwerkt worden in het plafond voor een strakke en nette afwerking.  

De showroom van Biemond & Wijk Aalsmeer met een schuine gevel.

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?