Home » Nieuws en updates » Blog: Overheaddeuren in uw werkplaats?

Blog, Nieuws

Blog: Overheaddeuren in uw werkplaats?

Beperkte werkhoogte bij een hefplatform wanneer een overheaddeur is geïnstalleerd

4 redenen om afscheid te nemen van de beperkingen van de overheaddeur

Een vertrouwd beeld in uw werkplaats, het railsysteem van de overheaddeur aan het plafond. De deur zit er al jaren en waarschijnlijk heeft u nooit een andere bedrijfsdeur gehad.
De overheaddeur is ook een veelvoorkomende deur bij autobedrijven. Is u wel eens opgevallen hoeveel ruimte het railsysteem in beslag neemt? Zonde eigenlijk, op deze plek kan geen verlichting geplaatst worden. Een hefbrug kunt u niet direct achter de deur zetten en de hefhoogte kan ook niet helemaal benut worden. Gelukkig is er een alternatief!

Beperkte werkhoogte bij een hefplatform wanneer een overheaddeur is geïnstalleerd

Overheaddeur

De autobrug is verder uit te breiden met een Compact deur.

Compact Vouwdeur

Het alternatief heet de Compactdeur.
Het is de nieuwe variant van de overheaddeur. Deze deur gaat in zijn ontwerp nog een stapje verder dan de traditionele overheaddeur. Deze deur blinkt uit in gebruiksgemak en bespaart ruimte omdat de Compact deur zichzelf opvouwt tot een pakket boven de deuropening. De ruimte achter de deur blijft dus volledig bruikbaar. Het is zelfs mogelijk om de deur helemaal weg te werken in het plafond, wat zorgt voor een strakke en nette uitstraling. Naast al de eerder genoemde voordelen zijn er nog een aantal redenen om de Compact deur te kiezen in plaats van de traditionele overheaddeur.

Reden 1

Geen onderhoud van het railsysteem en het verenpakket
De traditionele overheaddeur beweegt over een railsysteem onder het plafond of direct boven de toegang. Om het bewegen van het deurblad soepel te laten lopen gebruiken ze balansveren. Dit zijn hooggespannen stalen veren die onderhoud nodig hebben om hun spanning te behouden. De meest voorkomende storingen bij overheaddeuren zijn problemen met de veren.

Daarnaast komen problemen met looprollen en gebroken staalkabel ook regelmatig voor. Periodiek onderhoud is dus essentieel voor een storingvrije werking.

Geen balansveren

Overheaddeur

Compact deuren zijn eenvoudig in onderhoud omdat er geen veren zijn

Compact Vouwdeur

Reden 2

Kies voor een zelfdragende constructie
De Compact vouwdeur wordt vaak gebruikt als alternatief voor overheaddeuren. Deze vouwdeur is zelfdragend. De Compact deur vouwt op boven de deuropening en daarom is er geen railsysteem aan het plafond nodig. Er worden twee staanders naast de opening gemonteerd. Daar wordt het geleidesysteem aan bevestigd. Er zijn geen balansveren nodig, het deurblad wordt omhoog bewogen door een elektromotor en bij het sluiten maakt hij gebruik van de zwaartekracht. Het voordeel hiervan is dat er lagere onderhoudskosten zijn omdat er simpelweg minder onderhoud is. De stille en geleidelijke beweging verbruikt weinig energie en dit betekent een langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

Overheaddeuren kunnen niet over een hoek worden geplaatst

Overheaddeur

Compact deuren kunnen over een hoek worden geplaatst

Compact Vouwdeur

Reden 3

Ook te gebruiken als binnendeur voorspuitcabines
De overheaddeur wordt voornamelijk toegepast in buitengevels en is vanwege het railsysteem minder geschikt als binnendeur. De Compact deur is ook geschikt om binnen in een gebouw te gebruiken. Zo wordt deze deur regelmatig toegepast als afsluiting van spuitcabines, die gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld autoschade- en metaalcoatingbedrijven. De Compact deur kan helemaal in glas worden uitgevoerd en voorzien worden van ventilatieroosters. Nog een extra voordeel is dat er een loopdeur ingebouwd kan worden. Hierdoor is het mogelijk de cabine te betreden zonder de gehele deur te moeten openen.

Soloan spuitcabines zijn voorzien van een loopdeur in de Compact deur

Reden 4

Werkende deur in alle omstandigheden
Een bedrijfsdeur heeft vooral als doel om het pand en uw medewerkers te beschermen tegen weersinvloeden. Maar moet ook storingsvrij werken in het geval van een extreem natte omgeving zoals bijvoorbeeld bij een Carwash het geval is. Onderdelen die aan de buitenkant van de deur zitten, en dus niet beschermd worden, kunnen aangetast worden door water en chemicaliën. De Compact deur kan ook aan de buitenkant gemonteerd worden en met een kap beschermd worden tegen weersinvloeden.

Overheaddeur niet mogelijk bij Carwash

Overheaddeur

Compact deur is perfect geschikt voor een Carwash

Compact Vouwdeur

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?