Home » Nieuws en updates » Wat is BIM?

Nieuws

Wat is BIM?

Compact deur BIM planning

Building Information Modelling, kortweg BIM, is een innovatieve werkwijze in de bouwsector waarbij verschillende disciplines samenwerken in een 3D-model. Dit model dient als een uitgebreide bron van informatie over alle aspecten van een gebouw, van ontwerp tot bouw en sloop. Een centraal principe van BIM is de samenwerking van verschillende teams gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw. Rolflex, bijvoorbeeld, biedt een 3D-bestand voor een Compact vouwdeur dat kan worden geïntegreerd in BIM-projecten.

In de praktijk hangt het belang van BIM af van het perspectief van degenen die betrokken zijn bij het proces:

  • In het totale project dient BIM informatiebeheer door de relevante gegevens op het juiste moment beschikbaar te maken voor de juiste mensen.
  • Voor projectdeelnemers maakt BIM een interoperabel proces voor de uitvoering van het project mogelijk door de samenwerking tussen verschillende teams voor het ontwerp, het ontwerp, de bouw en de exploitatie van het gebouw te bevorderen.
  • Voor het ontwerpteam betekent BIM integraal ontwerpen door gebruik te maken van technologische oplossingen, creativiteit aan te moedigen en teams te inspireren om beter te presteren.

Om effectief met BIM/REVIT te kunnen werken, moet aan bepaalde eisen worden voldaan, zoals een gemeenschappelijk digitaal platform en het gebruik van open standaarden voor informatie-uitwisseling. In dit artikel leest u wat deze vereisten zijn en hoe u Compact Tor in uw BIM-project kunt integreren.

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?