Home » Nieuws en updates » Nieuwe stormprofielen: slimmer en sterker!

Nieuws

Nieuwe stormprofielen: slimmer en sterker!

Plaatsbesparende stormprofielen

Stormprofielen zorgen voor extra stevigheid in de deur bij bredere overheaddeuren of in gebieden met hoge windsterktes. Vanaf nu worden nieuwe Compact deuren met nieuwe stormprofielen uitgeleverd. De nieuwe stormprofielen zien er niet alleen anders uit, ze zijn ook nóg sterker dan de vorige versie.

De nieuwe stormprofielen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en bieden meer stevigheid, terwijl ze minder plek innemen. Tevens geven de nieuwe profielen de deur een strakker uiterlijk dan de oude. De oude profielen waren gebogen en staken verder uit de deur dan de nieuwe.

Bijkomend voordeel van de nieuwe profielen is dat het deurpakket binnen de afmeting van de vouwplaten valt, waardoor er geen extra ruimte meer nodig is én er geen verlengstukken meer nodig zijn voor de box stangen. Voorheen diende er een opzetstuk gemonteerd te worden om de vouwplaten de ruimte te geven.

Overigens kunnen de nieuwe stormprofielen zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde van de deur worden gemonteerd. Dit heeft als voordeel dat de stormprofielen ook bij een buitenmontage niet zichtbaar zijn van buitenaf. Voorheen kwamen bij een buitenmontage de stormprofielen altijd aan de buitenzijde van het gebouw komen. Dat hoeft dus niet meer. De deur wordt versterkt, terwijl het aanzicht ongewijzigd blijft.

 Galerij sluiten

Waar bent u naar op zoek?