Industriport
Tillverkare av Compact-porten
child.Name

Del av en rik tradition

måndag, 15 januari 2018

Här på Rolflex är vi galna i bilar. Därför älskar vi att arbeta med kunder i bilindustrin som McLaren, Peugeot och Volvo. Trots att vi gillar alla bilmärken är det inget i jämförelse med det speciella band vi har med bilar från vår granne i öst. Det är delvis på grund av landets rika tillverkningstradition, men även på grund av den tyska bilindustrins specifika karakteristik.

Benz Nr 1

First Benz

Carl Friedrich Benz från Tyskland byggde den allra första bilen 1885. Idag rullar över 15 miljoner tyska personbilar av det löpande bandet varje år (VDA, 2015). Det är omöjligt att föreställa sig ett liv idag utan bilar som Mercedes, Audi, Porsche och Volkswagen.

Kvalitet och lyx, egenskaper för tyska bilindustrin

Karakteristik som innovation, kvalitet och hållbarhet gör Tyskland till Europas största biltillverkare. Den berömda Deutsche Gründlichkeit tillämpas inte bara när fordon utvecklas, utan även när lyxiga upplevelsecenter byggs runt om i världen.

Dessa märkesspecifika center är fullt rustade för försäljning, service och upplevelse av bilar. De återspeglar biltillverkarnas design och tekniska expertis. Dessutom skapas en miljö anpassad för produkten, vilket garanterar att kunderna upplever bilmärket fullt ut. Allt in i minsta detalj smälter ihop.

Arkitekter väljer
Compact hopfällbar dörr

Under utformningsfasen skapar arkitekter och designer en miljö med både lyx och avancerad teknik. De söker byggelement som passar deras design och fokuserar på intryck såväl som funktion.

Exempel på showroom Audi med Compact vikdörr

Till exempel skapar eleganta glasfasader ett modernt intryck och låter naturligt solljus strömma in. Moderna väggar, golv och tak ger byggnader rena och luftiga intryck samtidigt som de blir lätta att underhålla.

Den här kombinationen av funktionalitet och intryck gör Compact-vikport allt populärare bland arkitekter. Portarna passar smidigt in i lyxiga utställningslokaler, biltvättar och verkstäder samtidigt som de erbjuder fler möjligheter än traditionella takskjutportar.  

Full integration av dörr och byggnad

Lokalernas formgivare gillar att skapa hela Compact-portar uppbyggda av paneler av genomskinligt och stöttåligt glas. Den smarta vikporten integreras sedan i byggnadens glasfasad. Compact-porten smälter in fullständigt och försvinner helt när den öppnas utan att ta upp extra plats.

Eftersom Compact-porten viks ihop vertikalt in i utrymmet ovanför dörröppningen ger det arkitekterna möjlighet att skapa en jämn fasad mellan takpaneler och golvplattor. Det ger mer utrymme ovanför servicelyftar i bilverkstäder, vilket skapar maximal arbetshöjd för mekaniker och tekniker. Det finns även tillräckligt med plats för belysning och utsugningssystem för avgaser.

Exempel på ledande projekt

Projekt vi har utfört åt Audi och Porsche är naturligtvis idealiska för tyska bilentusiaster som oss. När allt kommer omkring är innovation, kvalitet och hållbarhet kvaliteter som även vi strävar efter vid tillverkningen av Compact-portar. Vi är därför stolta, att som holländskt företag, få bli del av den rika tradition som den tyska bilindustrin utgör.

tyska bilmärken

Leave comment

Begär offert
Kontakta mig
Kontakta mig
Namn:
E-post/Telefon: